Ishonch telefoni
Bosh sahifa » Axborot xizmati » Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish, saqlash hamda realizatsiya qilishda nimalarga e’tibor berish kerak?

Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish, saqlash hamda realizatsiya qilishda nimalarga e’tibor berish kerak?

4-10-2025, 11:31
10
 Oziq-ovqat xavfsizligi — sog‘lig‘imiz garovi!

Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish, saqlash va realizatsiya qilish jarayonida quyidagilarga alohida e’tibor berish lozim:

Ishlab chiqarishda:

-Sifatli va xavfsiz xomashyo tanlash

-Toza sanitariya-gigiyena sharoitlarini ta’minlash

-Ishchilar shaxsiy gigiyena qoidalariga rioya qilishi


Saqlashda:

-Har bir mahsulotga mos harorat va namlik rejimini saqlash

-Mahsulotlarning saqlash muddati va qadoqlanishiga e’tibor berish

-Xom va tayyor mahsulotlarni alohida joylarda saqlash


Realizatsiya qilishda:

-Mahsulotlarning yaroqlilik muddati tugamagan bo‘lishi

-Toza va gigiyenik savdo sharoitlarini yaratish

-Sotuvchilarning maxsus kiyimda bo‘lishi


-Oziq-ovqat xavfsizligi qoidalariga amal qilish – nafaqat iste’molchilar salomatligi, balki jamiyat farovonligi uchun ham muhimdir!
Ctrl
Enter
Xatoligni aqniqladingizmi?
Matnni belgilang va Ctrl+Enter tugmalarini bosing.